Status fra Kolsås Skisenter

Kolsås bakken er i år bedre forberedt enn noen gang, og når kulden endelig kommer litt ut i desember så er vi klare for rask og effektiv produksjon av snø.

2020-11-30
post@stabaekif.no

Kolsås bakken er i år bedre forberedt enn noen gang, og når kulden endelig kommer litt ut i desember så er vi klare for rask og effektiv produksjon av snø. Vi vil starte med å legge snø i mygghenget og knøttebakken, og så fortsette oppover.

Det er mange forhold som skal klaffe for at snøproduksjonen skal være effektiv og økonomisk. Det er sjeldent noen vits å starte produksjon i 1-2 dager hvis langtidsvarselet tilsier regn og varmegrader uken etter, da blir det fort veldig dyrt for lite snø. I helgen har vi fått testet anlegget, og alt ser bra ut. Vi er avhengige av noen dager med skikkelig kulde (helst -6 eller kaldere) i desember for å kunne åpne bakken i romjulen eller tidlig januar.

Som forberedelser til årets sesong har Kolsåsbakken gjort følgende:

Automatisering og kjøletårn

Kolsåsbakken henter vann fra Steinstjernet og ved kjøp av kommunalt vann. Vi har i alle år slitt med at vårt vann er varmere enn vannet som Kirkerud / Krydsby tar fra Lomma. For å bøte på dette, har vi nå investert i kjøletårn som blir installert i disse dager. Fra og med neste uke vil vi ha kaldt vann som holder perfekt temperatur for snøproduksjon.

Snøproduksjonen er nå også mer automatisert som reduserer driftskostnader og arbeidstimer, og som gjør oss mer fleksible på start / stopp av produksjon.

Snøproduksjon

Stort sett alle lanser, vifter etc. er vedlikeholdt og står klare. Dyser er renset og riktig dyser står på i forhold til mildt vær. Vi har også fått låne fire mobile lanser fra Fossumtunet som vil bli brukt blant annet i heistraseen.

Lys

Nye sterkere lyskilder er installert i hovedbakken, merkbart mye bedre lys nå.

Annet

Preppemaskiner er vedlikeholdt og klare til innsats. Bakke og heistraseer er ryddet. Mygghenget har fått ny girkasse, båndet i Knøttebakken er vedlikeholdt og klart, heisene K1 og K2 er godkjente for innsats.

Sesongkortsalget

Nå som snøen kommer og sesongen snart starter, håper vi at alle støtter opp om driften av Kolsåsbakken. VI er avhengige av salg av sesongkort for å gi alle gode opplevelser i bakken vår.

STØTT OPP OM KOLSÅSBAKKEN og kjøp rabaterte sesongkort i dag. Rabatten på sesong og familiepakke går frem til 15. desember klokken 23.59.

Kalender

Juni
MTOTFLS
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Grasrotandelen.jpg

Til deg som leverer inn lotto eller tippekupong (og noen andre spill)
Nå kan du samtidig støtte klubben i ditt hjerte – du bestemmer selv over en liten andel av tippemidlene gjennom Grasrotandelen!

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker
å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte STABÆK IDRETTSFORENING registrert som Stabæk IF Hovedstyret!

Ved spill hos Norsk Tipping vil 5 % av innsatsen gå direkte til ditt lag eller forening (gjelder ikke Extra og Flax). Merk at
Grasrotandelen ikke på noen måte går ut over innsatsen eller premien din - du blir ikke belastet noe for å være grasrotgiver. Du
trenger Norsk Tipping Spillerkort for å knytte deg til Grasrotandelen. Spillerkort får du kjøpt hos kommisjonær, eller du kan bestille
det på www.norsk-tipping.no

 

Slik gør du det

  1. Hos Kommisjonær: Ta med deg strekkoden og ditt spillerkort til en av Norsk Tippings mange kommisjonærer.
  2. SMS: GRASROTANDELEN 971571810 til 2020 (tjenesten er gratis).
  3. Internett: grasrotandelen.no eller norsk-tipping.no.
  4. Norsk Tipping Mobilspill.

Mer informasjon finnes på www.grasrotandelen.no. Her vil du også kunne følge med på hvor mye Grasrotandelene genererer for
de enkelte Grasrotmottakerne.

Takk for at du støtter oss via Grasrotandelen!