Hvilket lag vil du spille for?

Spillere kommer og går. Stabæk er den ledende klubben i sporten vår. Derfor er det ekstra viktig å ha et bevisst forhold til spillere som ønsker å spille for oss og også de som vil spille et annet sted.

2016-11-20
tm

Vi har et klart regelverk knyttet til overganger som Bandyforbundet forvalter. Sånn må det være og det er vanligvis uproblematisk.

Som toppklubb er det alltid attraktivt å spille for oss. Dette gjelder særlig for de litt eldre årgangene.

Stabæk er en stolt og robust klubb som gjerne avgir spillere til andre klubber. Ingenting er bedre enn at gode spillere som av ulike grunner kanskje ikke får slippe til like mye hos oss finner veien til andre klubber. Vi bør til og med være stolte av at vi utvikler så mange gode spillere at vi kan avgi spillere til andre klubber fordi vi har et overskudd. Vi bør kanskje ha en ambisjon på toppnivå om å få flere spillere over til utenlandske klubber for på den måten å heve nivået på nasjonalt plan.

Omvendt kan det være mer problemematisk. Gode spillere søker til Stabæk for å få best mulig utvikling og muligheten til å spille med de beste. Det er det ikke vanskelig å forstå. Samtidig er det viktig å sørge for bredden i idretten. Skal idretten bestå med god bredde er det viktig at flest mulig klubber klarer å opprettholde en tilfredsstillende aktivitet på ulike nivåer. Mange klubber strever med å opprettholde tilstrekkelig kvalitet i eldre årganger. Det er viktig at vi i Stabæk hjelper alle bandyklubber til å holde på sine spillere så lenge det går. Noen ganger bør kanskje Stabæk si nei til ønkse om overgang.

Stabæk har som alle andre klubber utfordinger med å holde på spillere i de eldste årgangene. Vi har som klubb en målsetning om 2 lag på hvert nivå; Smågutt, Gutt og Junior. Det er ikke lett å få til. Vi må allikevel ha en målsetning om å klare det på egenhånd. Vi må få til mange ting på en gang. Vi må snakke bedre med "konkurrerende" aktiviteter. Det er ingen grunn til at man opp til 16-års alderen ikke kan drive med ulike idretter/aktiviteter. Vi må jobbe ekstra for å få til len bedre dialog mellom idrettene og trenerne på dette området.  Vi må skape en enda bedre sosial ramme rundt treningen og klubben som styrker samhold og identitet. Noen årganger har tatt grep som felles ukentlge middager og kinokvelder - mulighetene er mange. Vi må jobbe for at klubbhuset blir et samlingspunkt. Det er mye å ta tak i!

Budskapet mitt er enkelt: flest mulig på bandybanen - lengst mulig - med glede!